Klik hier voor de webversie.

Steun ons!

Nieuwsbrief DOS Hiram, 15 juli 2022

Fijn dat je interesse hebt in onze nieuwsbrief. Dank.

Op dit moment is voor ons het belangrijkste: Vóór 15 oktober voldoende handtekeningen verzamelen.
Steun ons daarmee: Ken je nog ouders met kinderen van 10, 11 of 12 jaar die in de Zutphen en omgeving wonen? Stuur ze deze nieuwsbrief door of neem even contact met ons op.
Direct je handtekening zetten? Klik op de groene knop hier rechts. De groene knop onder ons initiatief.

Terugblik

Vorige week kon eindelijk de website online, hoewel nog gebrekkig. We werken er hard aan om 'm compleet te maken.
Dit is voor de meesten de eerste week van de zomervakantie. Daardoor komen veel dingen nu in wat rustiger vaarwater.

Vooruitblik

Komende week zullen we nog hard aan de website werken. We moeten nog aan een geschikte foto voor op de website zien te komen en er moet nog een aantal pagina's worden uitgewerkt. Verder moeten we de PR gaan opstarten: Flyers en posters maken en verspreiden, netwerken en op zoek naar ambassadeurs, berichtjes op social media, enzovoorts.

Hulp gezocht

We kunnen je hulp goed gebruiken! Neem dan even contact met ons op.

Agenda

Het relaas van een initiatiefnemer

Achter de computer. Waar ben ik aan begonnen, denk ik soms. Vooral wanneer ik lang achter de computer gezeten heb en er maar weinig respons komt op dingen die ik probeer. Laatst deed ik mijn verhaal op een feestje, maar ik kwam niet goed uit mijn woorden. De toehoorders knikten vriendelijk en gingen gemakkelijk over op een ander onderwerp... Dan zakt de moed me soms in de schoenen.

Daarbij heb ik een aantal oud-collega's (docenten) die ik er graag bij zou willen betrekken. Maar zij hadden het allen erg druk op het einde van het jaar, waardoor ze (begrijpelijk!) hun bijdrage moesten opschorten. Nou ja, eind augustus / begin september is iedereen vast weer lekker opgefrist, dan kom ik wel weer bij ze terug!   :-)

Wat ik enorm leuk vind, is om zo grondig terug te gaan naar wat ik ècht belangrijk vind in onderwijs. Ik heb het helemaal moeten doorgronden om uit te komen bij wat voor mij werkelijk de essentie van goed en zinvol onderwijs is. Ik merk dat het ook biografisch klopt: Alles wat ik eerder gedaan heb, mondt samen uit in dit initiatief om de Ondernemende School Hiram op te gaan richten. En dat voelt goed!

Quote van de week

Men kan niemand iets leren, men kan hem alleen helpen het binnen zichzelf te vinden.

Ten slotte

Dank dat je deze nieuwsbrief wilde ontvangen! Stuur 'm gerust door aan anderen. Wie weet wat er van komt...
Groet! Tot de volgende!
-klb-