Klik hier voor de webversie.

Steun ons!

Nieuwsbrief DOS Hiram, 22 juli 2022

Fijn dat je ook deze nieuwsbrief weer wilt ontvangen. Dank.

Voor ons is nog steeds het belangrijkste: Vóór 15 oktober voldoende handtekeningen verzamelen. (Maar ja, het is erg rustig, nu...)
Steun ons daarmee: Ken je nog ouders met kinderen van 10, 11 of 12 jaar die in de Zutphen en omgeving wonen? Stuur ze deze nieuwsbrief door of neem even contact met ons op.
Direct je handtekening zetten? Klik op de groene knop hier rechts. De groene knop onder ons initiatief.

Terugblik

Afgelopen week is er weinig beweging geweest. Het is rustig, men is op vakantie. In Vlaardingen, waar ook een initiatief start (DOS Natuurtalent, zie link in de footer), ging het feest deze week gewoon volop verder. Ik begeleid de beide dames daar vanuit De Ondernemende School (zie ook die link in de footer). Het is leerzaam om samen op te trekken in de ontwikkeling van nieuwe scholen.
Intussen hebben we misschien een geschikte foto voor op onze eigen website gevonden. We moeten er nog een beetje op kauwen en het eens uitproberen.

Vooruitblik

De bedoeling was om nu echt met wat meer naar buiten te gaan treden, nu de website staat. Maar er kwamen allerlei andere dingen op ons pad (oa. vakantie) en het maken van flyers en posters etc. en het zoeken van ambassadeurs stellen we dan nog maar wat uit.

Hulp gezocht

We kunnen je hulp goed gebruiken! Neem dan even contact met ons op.

Agenda

Voor details zie de agenda op onze website.

Het relaas van een initiatiefnemer

Todo-lijst Het is rustig, nu. Veel mensen zijn op vakantie en ikzelf ben me ook aan het voorbereiden op de vakantie met de kinderen. Ik moet nog een tent regelen, de inpaklijsten voor de kinderen printen, de treintijden opzoeken, enzovoorts. Leuk, maar het belemmert de voortgang van Hiram.
Misschien wel goed echter. Ik heb erg hard gewerkt aan de website en misschien is het wel goed om even afstand te nemen.

Het is leuk om samen met Vlaardingen op te trekken. Zij lopen met een aantal dingen voor op ons, wij hebben meer kennis en ervaring in huis. Het is interessant om met elkaar van gedachten te wisselen en te zien hoe zij dingen oplossen. Confronterend is het soms wel! Zij hebben hun netwerk al een heel eind voor elkaar, ze hebben al een flinke club mensen om hen heen, waar ik me vaak nog in mijn eentje voel. En dat terwijl de tijd dringt... Daar word ik wel erveus van...

Maar onlangs kreeg ik ook een heel mooie reactie van een oud-leerling: "... begrepen dat je een nieuwe school aan het oprichten bent. Ik heb de website bekeken en het ziet er heel goed uit. Ik zou mijn toekomstige kinderen daar graag heen willen sturen."
Wat leuk! Zo iets kleins, maar zo belangrijk voor mijn motivatie! :-)

Ik heb me voorgenomen om tijdens de vakantie met de kinderen ook echt even pauze te nemen van Hiram en met mijn aandacht vol bij mijn kinderen te zijn. Het kan dus wel zijn dat de volgende nieuwsbrief wat magertjes wordt...

Quote van de week

Onderwijs is niet het vullen van een vat, maar het ontsteken van een vuur.

Ten slotte

Fijn dat je deze nieuwsbrief wilde ontvangen. Misschien weet je nog iemand aan wie je 'm door kunt sturen.
Groet! Tot de volgende!
-klb-